לחם מלא או לחם רגיל - זו השאלה

גם אתם מתלבטים לעתים מה יותר עדיף או טעים – לחם מלא או לחם רגיל? צוות דני אסף בשבילכם מספר עובדות שחשוב שתדעו על הלחם המלא והלחם הרגיל, ואלו יוכלו לסייע לכם בבחירה נכונה של לחם. אנו ברשת בתי המאפה דני מציעים מבחר עשיר של לחמים טעימים, ולחמי בריאות מחיטה מלאה ודגנים מלאים. אתם מוזמנים לבקר בסניפי הרשת שלנו לקבלת פרטים נוספים.

תהליך האפייה

הלחם שאנו רגילים לכנות אותו "לחם רגיל" עשוי בעצם מקמח לבן. הקמח הלבן שלט במטבח לא מעט עשורים, עד שהפציע בין לילה הקמח המלא בבתי אב בישראל וטרף את הקלפים. הקמח הלבן בבסיסו כולל את גרעיני החיטה בלבד לאחר שגרעיני החיטה הוסרו מקליפתם. לעומת זאת, קמח מלא בבסיסו מכיל את גרעיני החיטה או הדגן יחד עם הקליפה. קמח לבן נוצר בעצם מטחינה של גרעיני החיטה בלבד, בזמן שהקמח המלא נטחן עם מלוא הקליפה של הדגנים והחיטה. עובדה זו היא שמשנה את פני התמונה – הטעם, הערכים התזונתיים והמאפיינים של כל קמח.

הערכים התזונתיים

הערכים התזונתיים של הלחם הרגיל והלחם הלבן שונים מאוד. ההבדל נעוץ בסיבים התזונתיים שמכיל הקמח המלא. בזמן שהקמח הלבן מוותר על הסיבים האלו בעת הורדת קליפת גרגירי החיטה, הקמח המלא משאיר אותם – מבחר סיבים תזונתיים שמתגלים בעת טחינת הקליפה וגרגירי החיטה והדגנים. סיבים תזונתיים ידועים כממריצי פעילות העיכול, וכמסייעים לתחושת שובע לאורך זמן. הלחם הרגיל, העשוי מקמח לבן, מעניק שובע בזמן קצר יחסית לזה שיכול להעניק לנו הלחם המלא, וכאן מתגלה עוד יתרון תזונתי – אנו רעבים פחות. אם כך, ללחם המלא יש ערכים תזונתיים גבוהים יותר מהלחם הלבן.

סוגים

בזמן שלחם לבן מגיע בצורתו וטעמו האחיד, הלחם המלא מגיע במבחר טעמים – לחם שיפון מלא, לחם דגנים מלאים, לחם כוסמת ועוד. אם בחרתם את הלחם המלא בארוחה שלכם, תהיו בטוחים שהארוחה שלכם לא תהיה ארוחה סטנדרטית. ענף החיטה המלאה רק תופס תאוצה עם הזמן, בשל תכונותיו המיוחדות, ואופני האפיה והטעמים שלו רק הולכים ומשתכללים. אך אל לנו להזניח גם את הלחם הקלאסי מקמח לבן, שגם הוא משנה צורה ומגיע בבייגלים טריים, פיתות חמות, כיכרות לחם ועוד.

טעים או לא טעים?

זו השאלה שבדרך כלל עוברת לנו בראש רגע לפני שהאוכל עובר בקיבה – האם זה טעים? ובכן, לחם הוא אוכל בהחלט טעים, אך כאשר מדובר בלחמים מחיטה מלאה או מדגנים מלאים, הכל עניין של טעם אישי. לחם מלא מביא עמו טעם מאסיבי יותר, מעצם היותו לחם דחוס יותר. בניגוד ללחם הרגיל מחיטה מלאה אשר נחשב אוורירי יותר, הלחם המלא מאופיין בבצק בעל משקל גדול יותר.

עשוי לעניין אתכם גם: מגשי אירוח מפנקים | בתי מאפה בראשון לציון 

נגישות